Sobota, 22. január, 2022 | Meniny má ZoraKrížovkyKrížovky

Pod Tatrami konečne vyrástla nová reštaurácia McDonald's

Popradčania si už vychutnávajú tie najlepšie burgre

Od začiatku pandémie sa gastro ocitá v neľahkej situácii. Reštaurácie fungujú na princípe predaja „cez okienko“ bez možnosti konzumácie v prevádzke či prostredníctvom donáškových služieb. Sila značky je v tomto období nevyhnutná na udržanie stabilného miesta na trhu. Ako pandémia vplýva na lídra v tomto segmente? Ťažké časy spoločnosť McDonald’s prekonáva vďaka lojalite zákazníkov, partnerov a inováciám v oblasti služieb a produktov. Aj napriek pandémii sa rozhodla expandovať a v Poprade otvorila novú prevádzku, ktorá sa vďaka štyrom líniám v kuchyni a duálnemu Drive-in systému vyznačuje bezkonkurenčnou rýchlosťou prípravy jedla. Skrýva však aj ďalšie benefity.

Spoločnosť McDonald's si pred Vianocami pripravila darček pre všetkých milovníkov kvalitných burgrov, a to konečne aj pod štítmi Vysokých Tatier. V týchto dňoch úspešne otvorila v poradí 37. reštauráciu na Slovensku. Lokalita najnovšej prevádzky poteší nielen Popradčanov, ale aj všetkých milovníkov hôr, ktorí sa po ceste z výletu či zo svahu môžu v nej zastaviť a pochutnať si na kvalitnom jedle. Aj táto prevádzka je reštauráciou novej generácie a prichádza s inovatívnymi riešeniami, vylepšenými službami pre zákazníkov a moderným dizajnom s ohľadom na udržateľnosť. Súčasťou novej reštaurácie je už štandardne aj obľúbená kaviarenská časť McCafé so širokou ponukou kvalitnej kávy a chutných koláčov.

Základom je nepoľaviť v inováciách

Kuchyňa popradského McDonald's sa vyznačuje až štyrmi plne vybavenými produkčnými líniami, vďaka ktorým sa prevádzka radí medzi najrýchlejšie a dokáže naraz vybaviť aj väčšie množstvo objednávok. Interiér reštaurácie s názvom Wood & Stone je inšpirovaný prírodnými materiálmi, pričom prevažnú časť tvorí recyklované drevo a kameň, čím priestory vytvárajú moderný a útulný dojem. Kapacitne pojme novootvorená reštaurácia 86 hostí v interiéri a 48 hostí v exteriéri.

Pred reštauráciou sa nachádza 38 parkovacích miest a motoristov poteší najmä možnosť duálneho Drive-in systému. Znamená to, že zákazníci už nemusia čakať v jednom príjazdovom rade na objednanie , pretože tu sú dve paralelné objednávacie miesta. Hostia môžu v interiéri využiť samoobslužné digitálne kiosky, ktoré umožňujú jednoduché objednávanie si ponuky jedál a zároveň ich úpravu podľa chutí a preferencií zákazníka.

Sila franšízového systému

Novú prevádzku v Poprade otvoril franšízant Andrej Tégel, ktorý do franšízového systému McDonald’s vstúpil po ročnom tréningu v novembri 2020. Vtedy prebral svoju prvú reštauráciu v Liptovskom Mikuláši, čo sa počas pandémie mohlo javiť ako riskantný krok. „ Nebál som sa, pretože viem, že McDonald’s je silný hráč. Všetko okolo franšízy som mal poctivo naštudované a vedel som, že McDonald’s pôjde jednoducho vždy. Čo sa týka biznisovej stránky, tržby nám, samozrejme, klesli. Ale na rozdiel od mnohých iných gastro prevádzok zákazníkov stále máme, takže ja som v podstate spokojný. Sem-tam som oželel nejaký zisk, ale nemusel som tým pádom prepúšťať ľudí, ani skracovať úväzky. Za svojich ľudí cítim veľkú zodpovednosť. Áno, je to náročnejšie, ale myslím, že to zvládame dobre, “ hovorí A. Tégel. Po vyše ročnej skúsenosti s franšízovým systémom sa rozhodol prevziať aj novú prevádzku v Poprade. Aj napriek opatreniam a zhoršujúcim sa podmienkam stavil na inovácie a vybudoval jednu z najrýchlejších prevádzok na Slovensku. „Pri návrhu prevádzky sme sa sústredili na mnohé inovácie, vďaka ktorým zabezpečíme zákazníkom ešte lepšiu skúsenosť pri objednávaní aj pri preberaní jedla. Budeme sa snažiť byť čo najlepším susedom pre naše okolie a preto už teraz plánujeme rôzne ďalšie inovácie v oblasti využívania solárnej energie, ale aj pomoc komunitám. Tešíme sa na všetkých zákazníkov a veríme, že čoskoro prídu ochutnať našu kvalitnú ponuku jedál a kávy,“ dodáva Andrej T.


Reštaurácia McDonald’s v Poprade spĺňa všetky štandardy modernej reštaurácie, nazývanej reštaurácia novej generácie. Tá je koncipovaná s ohľadom na trvalú udržateľnosť, pretože okrem moderných technológií sú jej štandardom napríklad LOV fritézy s až 40 % úsporou oleja (ktorý následne putuje na ďalšie energetické spracovanie), grily na mäso s nižšou spotrebou energie či ekologickejšie mraziarenské chladiče. Prevádzka je taktiež vybavená špeciálnou triediacou miestnosťou na triedenie odpadu po zákazníkoch, kde zaškolenému zamestnancovi prejde rukami každý jeden použitý obal. V budúcnosti prevádzka plánuje aj využívanie solárnej energie.


Najčítanejšie na My Tatry

          Inzercia - Tlačové správy

          1. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40 % z ceny
          2. Európsky unikát. Kvalitné CBD funguje aj napriek neprajníkom
          3. Anketa: Slováci, ako sme na tom so závislosťami?
          4. Mecom ide na zelenú
          5. V roku 2021 kúpili Slováci kryptomeny za viac ako 25 000 000 €
          6. Marrákeš je červená perla Maroka
          7. F&F Slovensko je najdôveryhodnejšou odevnou značkou na trhu
          8. Akcie, fondy, kryptomeny. Do čoho treba tento rok investovať
          9. Predplatné SME.sk len za 29 eur
          10. Ochutnajte všetky slovenské chute a farby. Tu ich majú najviac
          1. Plánujete kúpu nehnuteľnosti ? Správajte sa ako investor
          2. Schodolez pre imobilných - Viete ako sa testuje?
          3. Ak sa chcete zotaviť po Covide, zamerajte sa na podporu zdravia
          4. Union prichádza s novinkami pre diabetológov
          5. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
          6. Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40 % z ceny
          7. Ekologicky sa zeleniť je časom overený hit
          8. Pripomíname dôležitý dátum –31. januára 2022
          9. Vysoká spotreba vody? Môže to byť nepovšimnutý únik vody
          10. 7 predsavzatí, ktoré pomôžu nielen vám
          1. 5 neznámych vecí, ktoré umožňujú platobné karty 7 647
          2. Predplatné SME.sk len za 29 eur 6 254
          3. Akcie, fondy, kryptomeny. Do čoho treba tento rok investovať 4 989
          4. Marrákeš je červená perla Maroka 4 881
          5. Anketa: Slováci, ako sme na tom so závislosťami? 2 765
          6. V roku 2021 kúpili Slováci kryptomeny za viac ako 25 000 000 € 2 603
          7. Cukrovkári a covid-19 2 219
          8. Vieme, kde získate najlepšie semienka zeleniny 2 139
          9. Európsky unikát. Kvalitné CBD funguje aj napriek neprajníkom 2 126
          10. Mecom ide na zelenú 1 728

          Blogy SME

          1. Štefan Vidlár: TURUL
          2. Linda Ágoštonová: Východniarsky zápisnik - časť 3 : Svadobná hostina
          3. Víťazoslav Würschner: Budeme sa mať lepšie?
          4. Ctirad Klimčík: O jednom aspekte vyhostenia Novaka Džokoviča
          5. Tomáš Harustiak: Je na Slovensku 56% katolíkov ? Ale kdeže !
          6. Elena Antalová: Dajte myšlienkam pokoj
          7. Inštitút strategických politík: Srbské referendum o reforme súdnictva posúva Belehrad o krok bližšie k EÚ
          8. Boris Vanek: NENÁVISŤ OKOLO NÁS
          1. Pavol Koprda: Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta? 14 029
          2. Pavel Macko: Vodka a cigary? 7 501
          3. Vanda Tuchyňová: Primátor chce ukázať rešpekt a silu, Žilinu však obracia smerom k Jánovi Slotovi ! 5 898
          4. Michal Porubän: Tak si tu žijeme - poslanec Blaha je zaočkovaný a Žilinka nechce zverejniť zmluvu čo podpísal v Rusku :) 5 652
          5. Tereza Krajčová: Anglický denník: 21. Posledné razy, ktoré mi zlomili srdce 4 371
          6. Miroslav Galovič: Hlbocký (zmrznutý) vodopád. A Jozef Tiso na konci neďalekej kalvárie. 2 409
          7. Milan Buno: 7 knižných tipov: odpočítavanie k bombe, slovenské fantasy, aj kulinárske krimi 2 210
          8. Tomáš Harustiak: Biblický Exodus Izraelitov z Egypta sa nikdy neodohral 1 892
          1. Milota Sidorová: Toto mesto v Taliansku založilo Kanceláriu pre čas. Čaká to aj Bratislavu?
          2. Pavol Koprda: Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta?
          3. Lucia Šicková: S týmito 4 krokmi sme zaviedli kultúru feedbacku v našej firme
          4. Matúš Sarvaš: Prokurátor: Pri čítaní listov na rozlúčku je nemožné neprecítiť slová obete
          5. Valentína Sedileková: Podcast, ktorý vám odhalí svet ľudí s poruchami príjmu potravy
          6. Katarína Pázmányová: Je spoločná manželská posteľ pilierom dobrého manželstva?
          7. Pavol Koprda: Erik Kaliňák používa rovnaké metódy ako Blaha. Verili by ste jemu alebo vedcom? (rozbor videa)
          8. Milota Sidorová: Muži sa boja napadnutia, ženy znásilnenia. Bezpečnosť v meste sa týka všetkých
          Skryť Vypnúť reklamu
          Skryť Vypnúť reklamu

          Hlavné správy z MY Tatry

          Ilustračná fotografia.

          Ak nedôjde k zmene, situácia sa môže ešte vyhrotiť.


          18. jan

          Zapojte sa do najväčšieho prieskumu zameraného na závislosti ako alkohol, fajčenie, drogy a mobil. Vyplnením ankety sa automaticky zaradíte do súťaže.


          16. jan

          Posmešky, zastrašovanie, odopieranie lekárskej starostlivosti, vynucovaná práca nadčas či neoprávnená výpoveď. S týmito aj ďalšími problémami sa v práci stretol nejeden z nás. Čo s tým?


          14. jan
          Martin Bešinský zo Strediska lavínovej prevencie.

          O bezpečnom skialpinizme a nástrahách pohybu vo voľnom teréne ale aj o tom, čo sa stalo pri lavínovej tragédii vo Veľkej Fatre s horským záchranárom Martinom Bešinským.


          17. dec

          Najčítanejšie články MyRegiony.sk

          Lekár čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


          9 h

          Československý vlčiak zaútočil odzadu, bez akéhokoľvek varovania.


          10 h

          Vybrali sa do svahu, ktorý tvorí terénnu pascu.


          14 h

          V slovinskej Pokljuke prebiehajú biatlonové majstrovstvá Európy juniorov.


          20. jan

          Blogy SME

          1. Štefan Vidlár: TURUL
          2. Linda Ágoštonová: Východniarsky zápisnik - časť 3 : Svadobná hostina
          3. Víťazoslav Würschner: Budeme sa mať lepšie?
          4. Ctirad Klimčík: O jednom aspekte vyhostenia Novaka Džokoviča
          5. Tomáš Harustiak: Je na Slovensku 56% katolíkov ? Ale kdeže !
          6. Elena Antalová: Dajte myšlienkam pokoj
          7. Inštitút strategických politík: Srbské referendum o reforme súdnictva posúva Belehrad o krok bližšie k EÚ
          8. Boris Vanek: NENÁVISŤ OKOLO NÁS
          1. Pavol Koprda: Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta? 14 029
          2. Pavel Macko: Vodka a cigary? 7 501
          3. Vanda Tuchyňová: Primátor chce ukázať rešpekt a silu, Žilinu však obracia smerom k Jánovi Slotovi ! 5 898
          4. Michal Porubän: Tak si tu žijeme - poslanec Blaha je zaočkovaný a Žilinka nechce zverejniť zmluvu čo podpísal v Rusku :) 5 652
          5. Tereza Krajčová: Anglický denník: 21. Posledné razy, ktoré mi zlomili srdce 4 371
          6. Miroslav Galovič: Hlbocký (zmrznutý) vodopád. A Jozef Tiso na konci neďalekej kalvárie. 2 409
          7. Milan Buno: 7 knižných tipov: odpočítavanie k bombe, slovenské fantasy, aj kulinárske krimi 2 210
          8. Tomáš Harustiak: Biblický Exodus Izraelitov z Egypta sa nikdy neodohral 1 892
          1. Milota Sidorová: Toto mesto v Taliansku založilo Kanceláriu pre čas. Čaká to aj Bratislavu?
          2. Pavol Koprda: Milan Mazurek straší vedľajšími účinkami vakcín. Čo naozaj hovoria dáta?
          3. Lucia Šicková: S týmito 4 krokmi sme zaviedli kultúru feedbacku v našej firme
          4. Matúš Sarvaš: Prokurátor: Pri čítaní listov na rozlúčku je nemožné neprecítiť slová obete
          5. Valentína Sedileková: Podcast, ktorý vám odhalí svet ľudí s poruchami príjmu potravy
          6. Katarína Pázmányová: Je spoločná manželská posteľ pilierom dobrého manželstva?
          7. Pavol Koprda: Erik Kaliňák používa rovnaké metódy ako Blaha. Verili by ste jemu alebo vedcom? (rozbor videa)
          8. Milota Sidorová: Muži sa boja napadnutia, ženy znásilnenia. Bezpečnosť v meste sa týka všetkých

          Už ste čítali?

          Skryť Zatvoriť reklamu