Sobota, 4. február, 2023 | Meniny má Veronika

Pod Tatrami konečne vyrástla nová reštaurácia McDonald's

Popradčania si už vychutnávajú tie najlepšie burgre

Od začiatku pandémie sa gastro ocitá v neľahkej situácii. Reštaurácie fungujú na princípe predaja „cez okienko“ bez možnosti konzumácie v prevádzke či prostredníctvom donáškových služieb. Sila značky je v tomto období nevyhnutná na udržanie stabilného miesta na trhu. Ako pandémia vplýva na lídra v tomto segmente? Ťažké časy spoločnosť McDonald’s prekonáva vďaka lojalite zákazníkov, partnerov a inováciám v oblasti služieb a produktov. Aj napriek pandémii sa rozhodla expandovať a v Poprade otvorila novú prevádzku, ktorá sa vďaka štyrom líniám v kuchyni a duálnemu Drive-in systému vyznačuje bezkonkurenčnou rýchlosťou prípravy jedla. Skrýva však aj ďalšie benefity.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Spoločnosť McDonald's si pred Vianocami pripravila darček pre všetkých milovníkov kvalitných burgrov, a to konečne aj pod štítmi Vysokých Tatier. V týchto dňoch úspešne otvorila v poradí 37. reštauráciu na Slovensku. Lokalita najnovšej prevádzky poteší nielen Popradčanov, ale aj všetkých milovníkov hôr, ktorí sa po ceste z výletu či zo svahu môžu v nej zastaviť a pochutnať si na kvalitnom jedle. Aj táto prevádzka je reštauráciou novej generácie a prichádza s inovatívnymi riešeniami, vylepšenými službami pre zákazníkov a moderným dizajnom s ohľadom na udržateľnosť. Súčasťou novej reštaurácie je už štandardne aj obľúbená kaviarenská časť McCafé so širokou ponukou kvalitnej kávy a chutných koláčov.

Základom je nepoľaviť v inováciách

Kuchyňa popradského McDonald's sa vyznačuje až štyrmi plne vybavenými produkčnými líniami, vďaka ktorým sa prevádzka radí medzi najrýchlejšie a dokáže naraz vybaviť aj väčšie množstvo objednávok. Interiér reštaurácie s názvom Wood & Stone je inšpirovaný prírodnými materiálmi, pričom prevažnú časť tvorí recyklované drevo a kameň, čím priestory vytvárajú moderný a útulný dojem. Kapacitne pojme novootvorená reštaurácia 86 hostí v interiéri a 48 hostí v exteriéri.

Pred reštauráciou sa nachádza 38 parkovacích miest a motoristov poteší najmä možnosť duálneho Drive-in systému. Znamená to, že zákazníci už nemusia čakať v jednom príjazdovom rade na objednanie , pretože tu sú dve paralelné objednávacie miesta. Hostia môžu v interiéri využiť samoobslužné digitálne kiosky, ktoré umožňujú jednoduché objednávanie si ponuky jedál a zároveň ich úpravu podľa chutí a preferencií zákazníka.

Sila franšízového systému

Novú prevádzku v Poprade otvoril franšízant Andrej Tégel, ktorý do franšízového systému McDonald’s vstúpil po ročnom tréningu v novembri 2020. Vtedy prebral svoju prvú reštauráciu v Liptovskom Mikuláši, čo sa počas pandémie mohlo javiť ako riskantný krok. „ Nebál som sa, pretože viem, že McDonald’s je silný hráč. Všetko okolo franšízy som mal poctivo naštudované a vedel som, že McDonald’s pôjde jednoducho vždy. Čo sa týka biznisovej stránky, tržby nám, samozrejme, klesli. Ale na rozdiel od mnohých iných gastro prevádzok zákazníkov stále máme, takže ja som v podstate spokojný. Sem-tam som oželel nejaký zisk, ale nemusel som tým pádom prepúšťať ľudí, ani skracovať úväzky. Za svojich ľudí cítim veľkú zodpovednosť. Áno, je to náročnejšie, ale myslím, že to zvládame dobre, “ hovorí A. Tégel. Po vyše ročnej skúsenosti s franšízovým systémom sa rozhodol prevziať aj novú prevádzku v Poprade. Aj napriek opatreniam a zhoršujúcim sa podmienkam stavil na inovácie a vybudoval jednu z najrýchlejších prevádzok na Slovensku. „Pri návrhu prevádzky sme sa sústredili na mnohé inovácie, vďaka ktorým zabezpečíme zákazníkom ešte lepšiu skúsenosť pri objednávaní aj pri preberaní jedla. Budeme sa snažiť byť čo najlepším susedom pre naše okolie a preto už teraz plánujeme rôzne ďalšie inovácie v oblasti využívania solárnej energie, ale aj pomoc komunitám. Tešíme sa na všetkých zákazníkov a veríme, že čoskoro prídu ochutnať našu kvalitnú ponuku jedál a kávy,“ dodáva Andrej T.


Reštaurácia McDonald’s v Poprade spĺňa všetky štandardy modernej reštaurácie, nazývanej reštaurácia novej generácie. Tá je koncipovaná s ohľadom na trvalú udržateľnosť, pretože okrem moderných technológií sú jej štandardom napríklad LOV fritézy s až 40 % úsporou oleja (ktorý následne putuje na ďalšie energetické spracovanie), grily na mäso s nižšou spotrebou energie či ekologickejšie mraziarenské chladiče. Prevádzka je taktiež vybavená špeciálnou triediacou miestnosťou na triedenie odpadu po zákazníkoch, kde zaškolenému zamestnancovi prejde rukami každý jeden použitý obal. V budúcnosti prevádzka plánuje aj využívanie solárnej energie.


Najčítanejšie na My Tatry

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vyšlo februárové Doma v záhrade
  2. Dom postavený z konope? Nápad, ktorý si zaslúžil envirocenu
  3. Turisti ešte v Egypte neobjavili veľa miest, hovorí delegátka
  4. Wüstenrot aktívne čelí výzvam trhu a mení svoj obchodný model
  5. McDonald's opäť medzi lídrami v ankete Najzamestnávateľ roka
  6. Vica Kerekes: Som väčší introvert, ako sa zdá
  7. Dodajte vašej pokožke šťavu
  8. Ktorá banka dvíha úroky na termiňáku? A čo pre to treba spraviť?
  1. Vyšlo februárové Doma v záhrade
  2. Tím súťažného kvízu Riskuj! vyráža za fanúšikmi do Košíc
  3. Viete, kto je Najzamestnávateľ vo finančných službách?
  4. Dom postavený z konope? Nápad, ktorý si zaslúžil envirocenu
  5. Turisti ešte v Egypte neobjavili veľa miest, hovorí delegátka
  6. Wüstenrot aktívne čelí výzvam trhu a mení svoj obchodný model
  7. McDonald's opäť medzi lídrami v ankete Najzamestnávateľ roka
  8. Vica Kerekes: Som väčší introvert, ako sa zdá
  1. Ktorá banka dvíha úroky na termiňáku? A čo pre to treba spraviť? 12 937
  2. Klinčeky Zanzibaru zarobili viac, než neslávny obchod s otrokmi 3 885
  3. Dodajte vašej pokožke šťavu 3 063
  4. Zdravie bez liekov. Lekár namiesto nich predpisuje studenú vodu 2 212
  5. Šetriť energiu sa oplatí. Špecialisti poradili, ako na to 1 796
  6. Dom postavený z konope? Nápad, ktorý si zaslúžil envirocenu 1 793
  7. 10 eur za 10 rokov. Mimoriadna ponuka od mimoriadneho časopisu 1 517
  8. Ako skĺbiť remeslo a moderné technológie? Inšpirujte sa Bajkery 1 099

Blogy SME

  1. Soňa Kallová: To najťažšie na záver. Národný park Mt. Kenya (UNESCO). Mt. Kenya verzus Kilimandžáro.
  2. Jozef Kozár: Výber z výskumu Marsu: Január 2023
  3. Martin Šuraba: Hrobárov almanach
  4. Robert Štepaník: diel 82 - rubrika: moje najhranejšie (v septembri 2022) - časť 2
  5. Ján Škerko: „Múdry“ Sulík spoluvytváral negatívny obraz o Matovičovi a dal ho „dole“
  6. Alec Borový: Autonómne systémy ako budúcnosť slovenskej armády
  7. Aliancia NIE RAKOVINE: Svetový deň proti rakovine
  8. Tupou Ceruzou: Iveta
  1. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť Vb - bludy a klamstvá) 7 213
  2. Peter Sarkocy: 4 dôvody prečo by som si už nekúpil Škodu Enyaq 6 704
  3. Rastislav Puchala: Starosta je ruský troll 4 046
  4. Věra Tepličková: Výlet v Bratislave (z denníka žiaka 3. ročníka ZŠ z Piešťan) 3 991
  5. Rastislav Jusko: Krvavá minulosť komunistickej prokuratúry. Je nám súdené prežiť ju znova? 3 444
  6. Ján Šeďo: "Ja nechcem byť ako moji rodičia", vypadlo z rómskeho chlapca. 3 127
  7. Peter Remeselník: Narazil autom do ľudí, zranil chodkyňu a ušiel ! 2 619
  8. Jana Melišová: Vdýchava drevu nový život a dušu 2 541
  1. Jiří Ščobák: Bude rok 2023 na Slovensku ekonomicky príjemný? Aká bude inflácia na konci roka?
  2. Martina Hilbertová: Keď prišla na Slovensko, nechcela žiť. Pomohlo jej divadlo
  3. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 55. - Antarktída - Ako sa vydali Vivian Fuchs a Edmund Hillary naprieč Antarktídou (1955-1958)
  5. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  6. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Potuluje sa tu starý blázon
  7. Jiří Ščobák: Tipovanie je cesta do pekla. Aj keď to robíte so štátnou firmou
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 54. - Antarktída - Posledné tri Byrdove expedície (1939 - 1956)
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z MY Tatry

Liečivé byliny, drevo, kožušiny, ale aj železo, meď, ba i zlato boli veľkými lákadlami Vysokých Tatier už v stredoveku. Veľkým bolo aj zelené zlato – pasienky pre dobytok a ovce.


3. feb
Ján Kožuško, zakladateľ projektu Programko.sk

Na samotných kurzoch sa lektori nevenujú len tematike, na ktorý je workshop zameraný, ale poslucháčov upozorňujú aj na nástrahy internetu. Veď pojem kyberšikana sa v našom slovníku natrvalo usadil. V internetových vodách číhajú na deti rôzne nástrahy.


31. jan
Z Tatranskej Polianky si môžete urobiť výlet na Sliezsky dom a k Velickému plesu.

Tatranská Polianka má mnoho unikátov, no jeden ju predsa len prevyšuje. Spája sa nám s hodinami literatúry a českým básnikom Jiřím Wolkrom.


31. jan
Ilustračná fotografia.

Prinášame veľký prehľad rodičovských príspevkov a dávok.


27. jan

Blogy SME

  1. Soňa Kallová: To najťažšie na záver. Národný park Mt. Kenya (UNESCO). Mt. Kenya verzus Kilimandžáro.
  2. Jozef Kozár: Výber z výskumu Marsu: Január 2023
  3. Martin Šuraba: Hrobárov almanach
  4. Robert Štepaník: diel 82 - rubrika: moje najhranejšie (v septembri 2022) - časť 2
  5. Ján Škerko: „Múdry“ Sulík spoluvytváral negatívny obraz o Matovičovi a dal ho „dole“
  6. Alec Borový: Autonómne systémy ako budúcnosť slovenskej armády
  7. Aliancia NIE RAKOVINE: Svetový deň proti rakovine
  8. Tupou Ceruzou: Iveta
  1. Juraj Kumičák: Ako Rusi veľkú vojnu vyhrali... (časť Vb - bludy a klamstvá) 7 213
  2. Peter Sarkocy: 4 dôvody prečo by som si už nekúpil Škodu Enyaq 6 704
  3. Rastislav Puchala: Starosta je ruský troll 4 046
  4. Věra Tepličková: Výlet v Bratislave (z denníka žiaka 3. ročníka ZŠ z Piešťan) 3 991
  5. Rastislav Jusko: Krvavá minulosť komunistickej prokuratúry. Je nám súdené prežiť ju znova? 3 444
  6. Ján Šeďo: "Ja nechcem byť ako moji rodičia", vypadlo z rómskeho chlapca. 3 127
  7. Peter Remeselník: Narazil autom do ľudí, zranil chodkyňu a ušiel ! 2 619
  8. Jana Melišová: Vdýchava drevu nový život a dušu 2 541
  1. Jiří Ščobák: Bude rok 2023 na Slovensku ekonomicky príjemný? Aká bude inflácia na konci roka?
  2. Martina Hilbertová: Keď prišla na Slovensko, nechcela žiť. Pomohlo jej divadlo
  3. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles
  4. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 55. - Antarktída - Ako sa vydali Vivian Fuchs a Edmund Hillary naprieč Antarktídou (1955-1958)
  5. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  6. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Potuluje sa tu starý blázon
  7. Jiří Ščobák: Tipovanie je cesta do pekla. Aj keď to robíte so štátnou firmou
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 54. - Antarktída - Posledné tri Byrdove expedície (1939 - 1956)

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu